Současné projekty

  • Revitalizace hutě Barbora v Jincích

    Hut-barbora

    V rámci projektu "Revitalizace hutě Barbora v Jincích", který je financován z fondů EHP 2014 - 2021, jsme partnery městyse Jince. Jako partneři projektu budeme zajišťovat aktivity týkající se: realizace a tvorby vnitřních i vnějších expozic (hutnictví, Národní geopark Barrandien, houslista Josef Slavík aj.) , diseminace projektu, workshopy, semináře, kulturní akce atd.  

     

    Detail článku
  • Brdy a Český kras - poklad živé i neživé přírody Středočeského kraje

    2016_08_05_0125

    Projekt  „Brdy a Český kras - poklad živé i neživé přírody Středočeského kraje“  navazuje na předchozí projekt „Brdy geologický a paleontologický poklad Čech 2.etapa“.

    Nový projekt Ekologického centra Orlov o.p.s. (dále jen ECO) se zabývá nejen zpracováním materiálů o geologické a paleontologické historii Brd a Českého krasu, ale navazuje i na další předešlou činnost a projekty ECO v environmentálním vzdělávání a v ochraně přírody. Propojení původních projektových území Brd a Českého krasu dává prostor pro vysvětlení evoluce území v závislosti na jeho geologickém a paleontologickém vývoji. Navazuje tak na materiály o území ve Středočeském kraji, která jsou zařazena v soustavě Natura 2000. 

    Projekt „Brdy a Český kras - poklad živé i neživé přírody Středočeského kraje“ vychází z Koncepce EVVO Středočeského kraje v letech 2011 – 2020 a z Koncepce rozvoje Ekologického centra Orlov o.p.s. v letech 2011 - 2020.

    Projekt finančně podpořen Středočeským krajem.

    Detail článku
  • Geovycházky

    Komentovane-prohlidky

    V rámci Národního geoparku Barrandien probíhají komentované vycházky na geologicky a paleontologicky významné lokality s odborným výkladem. 

    Více zde

    Detail článku
  • Geologie spojuje

    Geo-18

    Projekt "Geologie spojuje" nebo také "Geology conects" je projektem připravovaným s geoparkem Magma (Norsko).

    Projekt je financován z EHS a Norských fondů. 

    Detail článku
  • Geoškoly - projekt Národního geoparku Barrandien

    Pleteni_z_papiru_2

    Projekt geoškoly je zaměřený na  školy, kterým nabízí moderní formu geovědního vzdělávání, která v sobě ukrývá terénní geologické vycházky tzv. geovycházky a na ně navazující vzdělávací programy.

    Detail článku
  • Indie

    Sphingidae

    Spolupráce s indickou vládou na základě Nagojského protokolu. 

    Detail článku