Na svatého Jiří vylézají hadi a štíři

 

Na Den Země 22.4.2021 jsme pro vás připravili akci "Na svatého Jiří vylézají hadi štíři". Dojde při ní ke znovu otevření expozice obojživelníků a plazů ČR v Domě NATURA. Program bude pokračovat i v následujícícm týdnu. Na sobotu 24.4.2021 je připravena terénní vycházka na vybranou lokalitu v soustavě Natura 2000.

Po dobu akce budou připraveny workshopy se vzdělávacím programem pro školy. Sledujte aktualizaci, která souvisí se změnami v omezeních stanovených vládou ČR.

Návštěvu akce nutné rezervovat na: dumnatura@eco-centrum.cz



Dne 22. dubna 2021

v rámci Dne Země proběhne program pro širokou veřejnost V Domě NATURA od 10 - 17 hodin

Program 22. dubna 2021:

  • Otevření Expozice obojživelníků a plazů ČR po zimování

  • Představení nových přírůstků v expozici

  • Komentovaná prohlídky sbírky Museum Sphingidae registrované v Centrální evidenci sbírek Ministerstva kultury ČR

  • Workshopy pro děti na téma CHKO Brdy a Obojživelníci a plazi ČR

  • Beseda s herpetologem a šéfzoologem ZOO Dvůr Králové nad Labem

  • Pokřtění pexesa Obojživelníci a plazi, které vzniklo ve spolupráci se ZUŠ Příbram

  • Velká rodinná soutěž o hodnotné ceny

    Vstupné: dobrovolné

Přiďte těšíme se na vaši návštěvu !

 

V rámci činnosti Ekologického centra Orlov o.p.s. se pravidelně konal v areálu střediska Orlov Den Země. V roce 2021 jsme se rozhodli přesunout tuto aktivitu do Domu NATURA a spojit ji se znovuotevřením Expozice obojživelníků a plazů ČR po zimování. Stejně tak, jako v minulých letech proběhnou v roce 2021 tyto aktivity i během následujícího týdne. Na den Země 2021 připravujeme široký program se spoustou doplňkových akcí.

Celá akce bude doplněna terénní vycházkou v sobotu 24.dubna 2021 na Evropsky významnou lokalitu, kde pod dozorem zkušeného zoologa budete mít možnost pozorovat živočichy v jejich přirozeném prostředí.

Celá akce "Na svatého Jiří vylézají hadi štíři" bude doplněna rodinnou soutěží s hodnotnými cenami. Bližší informace naleznete na našem Facebooku facebook.com/dumnatura/